HeHoZot van de koers ! BKHeHoZot

Herzele, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem slaan samen de handen in elkaar voor zes jaar Belgisch topwielrennen, met als orgelpunt het BK elite in 2024! Gedurende zes jaar willen de drie lokale besturen de Belgische wielersport stimuleren en daarmee ook hun eigen gemeente/stad positief op de kaart zetten.

Onder de naam ‘HeHoZot van de koers’ willen Herzele, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem in 2024 samen het Belgisch Kampioenschap wielrennen op de weg organiseren. Voorafgaandelijk willen ze ook verschillende jeugd- en tijdritkampioenschappen organiseren in de drie gemeenten. Er werd een akkoord bereikt met de Koninklijke Belgische Wielrijdersbond (KBWB) voor een traject van zes jaar, waarin alle disciplines van het wegrennen aan bod komen, met als orgelpunt de organisatie van het Belgisch kampioenschap wielrennen op de weg voor dames en heren elite in 2024.

De drie lokale besturen werken al langer samen op verschillende beleidsniveaus en vormen samen een eengemaakte politiezone. De politiezone heeft ervaring met het begeleiden van grote manifestaties in de drie gemeenten. Dat de lokale besturen nu ook op sportief niveau de handen in elkaar slaan, is dan ook maar een kleine stap.

Samen dienden de drie lokale besturen een stevig dossier in voor de organisatie van de Belgische kampioenschappen van jeugd tot en met elite, met als kers op de taart het BK op de weg voor elite in 2024. Daarnaast worden ook het BK tijdrijden voor de jeugdcategorieën (2019), het BK op de weg voor nieuwelingen (2020), junioren (2021), U23 en elites zonder contract (2022) en het BK tijdrijden voor dames en heren elite (2023) in de drie gemeenten gehouden. Streekgenoot Peter Van Petegem werd aangezocht als koersdirecteur en hij heeft zijn engagement reeds toegezegd.

Onze partners