BK Tijdrijden in Herzele

Elite vrouwen en mannen


donderdag 22 juni 2023

Burchtsite, Herzele

Bekijk alle foto's hier...

Belgisch Kampioenschap op de weg voor elite

Zottegem    zondag 23 juni 2024

Organisatie BK HeHoZot

Herzele, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem zijn zot van de koers en slaan de handen in elkaar voor de organisatie van het Belgisch Kampioenschap.

De samenwerking strekt zich uit over een periode van zes jaar. Het hoogtepunt wordt het Belgisch kampioenschap op de weg voor dames en heren in 2024. In de voorbije jaren organiseerden de drie besturen samen het Belgisch Kampioenschap tijdrijden voor jeugdcategorieën (2019), het Belgische Kampioenschap op de weg voor nieuwelingen (2020), junioren (2020), U23 en elites zonder contract (2022). Dit jaar staat de organisatie van het Belgische Kampioenschap tijdrijden voor dames en heren elite (2023) op de planning.

Een samenwerking voor zes jaar is ongezien en al zeker niet in een organisatie van een stad en twee gemeenten samen. Het Belgisch kampioenschap landt bovendien in een streek die wielrennen ademt. Dat zal bijdragen tot de beleving en de verdere ontwikkeling van onze sport.

Tom Van Damme, voorzitter Koninklijke Belgische Wielrijdersbond (KBWB)

Samen met Herzele en Sint-Lievens-Houtem krijgt Zottegem de kans om de poort van de Vlaamse Ardennen te openen naar het grote publiek: nu is het aan ons om te tonen hoe wielergek onze streek is! We kijken reikhalzend uit naar de finale in 2024.

Evelien De Both,
burgemeester Zottegem

Het gaat niet alleen over een sportieve samenwerking. Ook op cultureel en toeristisch vlak zetten we onze drie gemeenten nationaal op de kaart.

Johan Van Tittelboom,
burgemeester Herzele

Het worden topjaren voor het wielrennen én voor onze inwoners. Onze lokale economieën zullen er wel bij varen.

Tim De Knyf,
burgemeester Sint-Lievens-Houtem

HERZELE
Zien | Doen | Proeven | Logeren

Bekijk het aanbod van de dienst toerisme